"Dünya Pi Günü" Okulumuzda Kutlandı

14.03.2024 72

14 Mart, her yıl matematik dünyasında büyük bir coşkuyla karşılanan özel bir gün olarak kabul edilir: Dünya Pi Günü! Bu özel gün, ünlü matematik sabiti π sayısının anısına kutlanır ve matematik tutkunları tarafından her yıl 14 Mart'ta coşkuyla karşılanır.

Bu yıl, okulumuzda da Dünya Pi Günü coşkusunu yaşadık! Öğrencilerimize Pi Günü'nün anlam ve önemi hakkında bilgilendirme yapıldı. Pi sayısının matematikteki yerinden, tarihçesinden ve öneminden bahsedildi. Öğrencilerimiz, bu özel sabit hakkında daha fazla bilgi edinirken matematikle ilgili ilginç ve eğlenceli gerçeklerle de karşılaştılar.

Dünya Pi Günü, matematiği eğlenceli ve ilgi çekici hale getirerek öğrencilerimizin matematikle olan ilişkisini güçlendirirken, aynı zamanda matematik tutkunlarını bir araya getirme fırsatı sunuyor. Bu özel günü kutlamamıza katkı sağlayan tüm öğretmenlerimize ve öğrencilere teşekkür ederiz.

14-03-202414-03-2024